Er komt dit jaar géén grootse intocht van Sinterklaas in Veghel. Dat meldt het Veghelse Sint Nicolaas-comité. Corona gooit roet in het eten. Het comité is van mening dat de goedheiligman niet op een veilige en verantwoorde wijze kan worden onthaald. De intocht in Veghel wordt jaarlijks traditiegetrouw door vele duizenden kinderen en hun ouders bezocht.    

Eén ding is wél zeker: ook dit jaar arriveert Sinterklaas in Veghel. Het zal echter op een andere manier gebeuren. Hoe precies, dát houdt het Sint Nicolaas-comité nog even geheim. Het hoort allemaal bij de magie rondom dit prachtige kinderfeest. Met duizenden langs de haven en de Hoogstraat staan om de Sint toe te zwaaien is in de ogen van het comité geen veilige optie, omdat onder meer de 1,5 meter afstand niet kan worden gegarandeerd.

Artikel: Meierijstad nieuws
Foto: Sint in Veghel