De organisatie van de Krollenloop is gestart met de voorbereidingen voor de zevende editie van het Veghelse hardloopevenement. De lekkerste loop van Brabant wordt gehouden op zondag 7 november aanstaande. Kleine slag om de arm blijft de ontwikkeling van het coronavirus en de daaraan gekoppelde maatregelen.  

Nadat er vorig jaar vanwege COVID-19 géén Krollenloop werd gehouden heeft de organisatie nu besloten om te starten met de voorbereidingen. “De voortekenen zijn goed, hoewel we natuurlijk niet in de toekomst kunnen kijken”, vertelt voorzitter Jacomijne Driessen. “We vinden het belangrijk dat de sfeer van het evenement behouden blijft en publiek de deelnemers kan aanmoedigen, dus de anderhalve meter afstand moet tegen die tijd niet voor problemen gaan zorgen.” Uiteraard volgt de organisatie alle ontwikkelingen op de voet.

Vijf afstanden
Voor nu betekent het dat er in november weer gekozen kan worden uit de afstanden 5 en 10 kilometer en de Ten Miles. De routes lopen door enkele wijken en het buitengebied van Veghel. Kinderen kunnen 1 of 2,5 kilometer lopen. Nadat de meeropbrengst van de Krollenloop in 2019 naar het PieterBrueghelHuis ging, is de organisatie nu weer op zoek naar een ander goed doel. De voorinschrijving voor de Krollenloop start begin augustus.

Clinics
In de aanloop naar de Krollenloop worden er weer gratis toegankelijke clinics georganiseerd. Deze zijn op de zondagen 26 september en 10 en 24 oktober. In de herfstvakantie, op dinsdag 26 oktober is er een speciale training voor de kinderen.

Anijsbroodje
De Krollenloop is een recreatieve loop die bekend staat om zijn gezellige en toegankelijke sfeer. Iedereen, klein en groot, kan aan één van de verschillende afstanden deelnemen. Plezier en de persoonlijke prestatie staan voorop. Het is een uniek evenement met ongeveer 1500 deelnemers en enthousiast publiek. Vele vrijwilligers zetten zich in om een fantastische sfeer te creëren. Allemaal kenmerken die van de Krollenloop, vernoemd naar het anijsbroodje met speculaas, de lekkerste loop van Brabant maken.